20 Травня 2019
Новини

«Тут був Вова Зе»: що відомо про дитинство нового президента

«Тут був Вова Зе»: що відомо про дитинство нового президента

Серед земляків, друзів та людей, які давно знають Зеленського, було чимало тих, кого здивувало рішення йти в політику.

У Кривому розі його пам’ятають енергійним, артистичним та цілеспрямованим, йдеться у сюжеті спецвипуску ТСН.

«Коли він оголосив, що йде в президенти, всі подумали, шо це черговий жарт», - каже  заступник директора гімназії №95 Валентина Ігнатенко.

Його у навчальному закладі пам'ятають усі. З предметів найбільше любив англійську, грав на гітарі, займався танцями та був зіркою шкільного театру.

«Щоб батьків викликали в школу, щось там Володя зробив не те, у нас такого не було - вікон не бив, на внутрішньому шкільному обліку як хуліган не стояв», - ділиться педагог.

Саме у гімназії майбутній президент з однокласниками починав грати у шкільний КВК.

Зеленський закінчив гімназію всього з двома четвірками, з української та російської мов, інші - п'ятірки. Прикладом для тутешніх учнів був вже давно, навіть коли ще не зазіхав на президентське крісло.

На шкільній дошці пошани, зробленій самими учнями, у Зеленського чинне місце. Вчителі пишаються, що колишні випускники про гімназію не забувають.

95-ту гімназію Володимир Зеленський закінчив 1995 року, жив у 95 Кварталі. Дитинство майбутнього президента минало у 12-поверхівці із майже дев'ятьма сотнями квартир. В Кривому Розі її називають «мурашником». Де мешкають батьки новообраного президента, знають усі.

Пан Олександр і пані Римма ще не звикли, що їх упізнають на вулицях. В день другого туру виборів підтримати батьків кандидата було чимало охочих.

Уваги з боку журналістів впродовж усієї виборчої кампанії вони намагались уникати. Із сином були на зв’язку телефоном. Кажуть, «заспокоювали його, а він – їх».

Зеленський-старший вже 24 роки керує кафедрою інформатики у Криворізькому економічному інституті. Цей виш закінчував і Володимир. Батько каже, що за все життя син розчарував його лише раз.

«Та якось він захопився КВК, і щось було у нього з арифметикою. І я його трошки побив один раз в житті, але за 3-4 дні він вирішив всі задачі. Я досі шкодую, що це зробив. Я вважаю його талановитою людиною. Я пишаюся Вовою», - каже батько президента.

Іван Копайгора, викладач юридичного факультету, на якому навчався Зеленський під час передвиборчої кампанії роздав вже з десяток інтерв'ю. Хвалиться візитівкою журналіста навіть з Японії. Пригадує, що студент Зеленський у 90-х вже ставав президентом. Тоді його обрали однокурсники - це була частина навчального процесу.

«Ділова гра була така у нас: вибори президента України. Вона була розрахована на півтора місяці. Вони висували претендентів на посаду президента факультету. Серед трьох претендентів був і Володя Зеленський», - розповідає викладач.

«Тут був Вова Зе» - напис крейдою біля входу у колишній культурний центр «Сучасник».  Вибиті вікна, сліди пожежі всередині, а колись саме тут Зеленський із друзями вигадували свої номери КВК. Світлана Марківна Сова була директором тутешнього кафе. Талановитих студентів ніколи не проганяла, хоча ті майже нічого не купували. Досі добре пам'ятає і улюблені страви Зеленського.

«Він дуже любив гарячий бутерброд з баликом і сиром. Це було його улюблене блюдо. Потім сказав, що це був найсмачніший гарячий бутерброд», - ділиться Світлана Марківна.

Світлана Марківна як і більшість у Кривому розі, земляком-президентом пишається. І хоча не знає, як після такої блискучої акторської кар'єри він буде правити країною, вірить: Зеленський щось вигадає. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, суспільство, президент, володимир зеленський, квартал 95, спогади
В тему

Останні матеріали