16 Травня 2019
Новини

На Київщині собака пошматував обличчя дівчинки: деталі трагедії

На Київщині собака пошматував обличчя дівчинки: деталі трагедії

У місті Вишневе Київської області собака пошматував обличчя школярки. Подруги від побаченого втекли.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

Як повідомили в поліції, 8-річна дівчинка разом з подругами гуляли біля свого будинку. В цей час до них підбігла собака, яка накинулася на одну з дівчаток. Її подруги сильно злякалися і втекли. Постраждала дівчинка після інциденту самостійно дісталася до будинку і розповіла про напад батькові. Він викликав швидку медичну допомогу і дитину госпіталізували.

Згодом дівчата розповіли подробиці трагедії. Деталі інциденту висвітлені в сюжеті ТСН.

Восьмирічна Настя, яка стала жертвою укусів, стверджує, що вона не пам'ятає подробиць нападу. Свідки кажуть, що дівчата самі покликали собаку у двір і хотіли пограти з нею, а також зробити кілька фотографій.

Спочатку все було добре, пес підійшов до дівчат, вони спробували його пригостити травою, і він не виявляв до них агресії. А потім вони захотіли зробити фотографію.

«Настя ось так поставила телефон, собака нормально. Це спалах був, і пес злякався, я не знаю – він просто кинувся на Настю», - розповіла одна з дівчат.

Від страху діти розбіглися. Ніяких особливих прикмет пса вони не запам'ятали і пояснити волонтерам, як виглядає собака, вони не змогли. Також невідомо, собака була домашня, на самовигулі або бездомна. За однією з фотографій вдалось знайти пса, який схожий на того, який вчинив напад. Захисники тварин тепер переживають, щоб пошуки одного пса не перетворилися на помсту і побиття інших бездомних собак.

Настю госпіталізували в лікарню і лікарям довелося накласти лише на обличчі 57 швів, а по тілу просто порахувати не можуть. На щастя, життєво важливі органи дитини не постраждали.

«На щастя, око не постраждало. Щічна, скронева частина. Для дівчинки це дуже важливо, щоб не виникло після операції ніяких деформацій», - розповів завідувач відділення щелепно-лицевої хірургії київської дитячої лікарні №7 Геннадій Коротченко.

Зоозахисники нагадують, що повинна бути колективна відповідальність – і батьків, і заводчиків собак.

«Не можна підходити до собак, яких вони не знають – бездомні це собаки або домашні. Батьки повинні проводити роз'яснювальну роботу для своїх дітей, враховуючи, що така ситуація сталася, вона може стати показовою, прикладом для батьків і дітей, що так чинити не можна», - зазначили волонтери.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області в зрошувальному каналі загинули двоє хлопчиків.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, НП, трагедія, Собаки, київ, діти
В тему

Останні матеріали