16 Травня 2019
Новини

«Код нації»: у День Вишиванки політики постять яскраві фото

«Код нації»: у День Вишиванки політики постять яскраві фото

16 травня українці по всьому світу – не тільки на Батьківщині, а й діаспора – святкують День вишиванки. Тож політики масово постять у соцмережах привітання і світлини себе святкових у зразках вишиваного мистецтва.

Так, чинний президент Петро Порошенко на своїй офіційній сторінці у Facebook привітав українців зі святом національного одягу, відзначивши, що «вишиванка – це незмінний та завжди сучасний символ України».

«Допоки таємниці майстерності української вишивки з покоління в покоління матері передають своїм донькам – доти житиме Україна!» – підсумував гарант.

Виклав селфі у вишиванці і наступник Порошенка – новообраний президент Володимир Зеленський, який зробив «самоклац» у офісі «Студії Квартал-95». Причому у своїй гумористичній манері перепросив, що постає на фото зі щетиною: «Вишиванку не забув, поголитися забув! Не забудьте всіх привітати», – написав переможець виборчої гонки.

Головний радикал країни Олег Ляшко із благовірною Росітою із самого ранку перебувають на Поштовій площі на святкуванні «ВишиванкаDAY». Сам глава Радикальної партії з’явився серед люди в улюбленій решетилівській вишиванці. За словами Ляшка, у цій сорочці він схожий своїй дружині на голову колгоспу. «Вишиванка – це код нашої нації», – нагадує політик.

У свою чергу глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян запустив між підписниками конкурс на найбільш креативне селфі у вишиваному одязі. Переможцеві урядовець обіцяє випити разом кави. Крім того, усіх охочих сфотографуватися з ним міністр кличе у селфі-зону на ґанку відомства.

З Днем вишиванки привітала Україну і народний депутат від Волинської області Ірина Констанкевич, виклавши світлину себе у національному одязі.

Дипломатичний корпус та українство діаспори теж відзначає свято національного вбрання. Так, посол України в Канаді Андрій Шевченко опублікував фото з канадського парламенту.

А штат посольства України в Алжирі запостив світлину у національному одязі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, день вишиванки, Відео
В тему

Останні матеріали