15 Травня 2019
Новини

У Львові замінували 13 будинків, 7 лікарень та аеропорт

У Львові замінували 13 будинків, 7 лікарень та аеропорт

У Львові 15 травня о 09:30 на електронну пошту ГУ Нацполіції надійшло повідомлення про замінування у Львові 13 будинків, семи лікарень та аеропорту.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич.

Зокрема, аноніми повідомили про замінування будинків за адресами: вул. Зелена, 11А, вул. Івана Франка, 54, вул. Івана Рутковича, 12, вул. Паркова, 9, вул. Юрія Мушака, 46, вул. Літня, 10, вул. Дитяча, 33, вул. Михайла Коцюбинського, 11А, вул. Кирила і Мефодія, 15А, вул. Шота Руставелі, 6, вул. Петрушевича, 6, вул. К. Левицького, 40, вул. Рильського, 8.

А також лікарень, що за адресами: вул. Миколайчука, 9, вул. Огієнка, 5, вул. Орлика, 4, вул. В. Чорновола, 1, вул. Пекарська, 54, вул. Я. Стецька, 3, вул. Некрасова, 15.

А також міжнародного аеропорту «Львів».

«Поліція Львова перевіряє усі названі точки на вибухонебезпечні предмети і нагадує, що за псевдомінування є кримінальне покарання», – повідомив І.Зінкевич.

Зазначимо, інформація від анонімів про замінування соціальних об’єктів у Львові останній часом надходить ледь не щодня. 

Поліцейські нагадують: за «жарти» про замінування передбачено відповідальність. Згідно з чинним законодавством України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності передбачено покарання у вигляді різного строку позбавлення волі. За подібні вчинки дітей до адміністративної відповідальності буде притягнуто їх батьків.

За подібні кримінальні правопорушення, згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

За необдумані «жарти» дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, НП, замінування, аеропорти, будинок, львів, лікарня
В тему