14 Травня 2019
Новини

«Куріння далі вбиватиме»: нардепи «запороли» антитютюновий закон

«Куріння далі вбиватиме»: нардепи «запороли» антитютюновий закон

Парламент провалив «анти тютюнові» законопроекти.

Верховна Рада у вівторок, 14 травня, відхилила законопроекти, якими пропонувалося заборонити куріння в приміщеннях усіх підприємств, готелів, на вокзалах і в таксі, а також збільшити штрафи за куріння в заборонених місцях. Про це повідомляють «Вісті».

За відповідні проекти законів (№ 4030а, №4030а-1) про внесення змін до законодавчих актів щодо захисту громадського здоров’я від шкідливого впливу тютюнового диму в першому читанні проголосували менш як 226 народних депутатів. Таким чином, парламент не прийняв жодну з ініціатив за основу. Депутати також відмовилися відправити їх на доопрацювання.

Законопроект № 4030а передбачав збільшення штрафів до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях. Крім того, пропонувалося доповнити перелік місць, де заборонене куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів, приміщеннями підприємств, установ та організацій всіх форм власності, готелями, гуртожитками, таксі та іншим транспортом, який використовують для перевезення пасажирів, а також вокзалами.

Законопроект №4030а-1 передбачав штрафи за куріння в заборонених місцях від 15 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Значна його частина стосувалася посилення вимог до умов продажу тютюнових виробів.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, куріння, депутати
В тему