14 Травня 2019
Новини

НАБУвці затримали екс-командувача Нацгвардії Аллерова: що відбувається

НАБУвці затримали екс-командувача Нацгвардії Аллерова: що відбувається

У вівторок, 14 травня, затримали екс-командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова, якого підозрюють у заволодінні 81 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Так, колишньому командувачу Нацгвардії інкримінують заволодіння майном Головного управління Нацгвардії на 81 640 000 гривень.

Дії Аллерова кваліфіковані за частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах або організованою групою, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи провадити певну діяльність на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також разом з ним затриманий і генеральний директор компанії-забудовника і оцінювача. Вирішується питання про повідомлення особам про підозру і обрання їм запобіжного заходу.

Слідство встановило, що в 2000-х роках Нацгвардія і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Однак згодом, у 2016 – 2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Бориспільська»). Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 гривень менша від тієї, в яку оцінено квартири, які мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, нацгвардія, набу, арешт
В тему