14 Травня 2019
Новини

Аграрії прогнозують дефіцит цукру в цьому році

Аграрії прогнозують дефіцит цукру в цьому році

В цьому році від численних злив постраждали сходи цукрових буряків, що вплине на врожайність та може створити дефіцит цукру на ринку.

Перші сходи цукрових буряків постраждали від перезволоження верхніх шарів ґрунту і високої відносної вологості повітря, - повідомляє Національна асоціація цукровиків України.

За даними Укргідрометцентру, на території України випало приблизно 100 - 150 мм опадів.

«Цукробурякова зона знаходиться в зоні сильно зволоженою грунту. Це зумовило часткове вимивання посівів цукрових буряків. Також, внаслідок великої кількості опадів рослини уражаються хворобами, які впливають на зростання, розвиток і цукристість цукрових буряків. Під час підвищеної зволоженості неможливо проводити будь агрохімічні роботи, так як засоби захисту не встигатимуть проявити свою дію на шкідників / засміченості», - пояснюють в аналітичній службі НАЦУ «Укрцукор».

Крім того, під час рясних дощів вимивається азот з грунту, в результаті чого погіршується ріст і розвиток цукрових буряків. Слід, також, враховувати, що в перезволоженому холодному грунті молоді рослини гинуть від нестачі кисню.

«З огляду на всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність буде нижче очікуваного рівня, що, в свою чергу вплине на виробництво цукру. За нашими прогнозами, в цьому році ми зможемо отримати в межах 1,1-1,2 млн т цукру. Така кількість може створити певний дефіцит на ринку», - пояснюють в асоціації.

Ми писали, що середня добова норма доданих цукрів для дорослої людини має бути не більше 32-50 грамів, а це п’ять чайних ложок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, дефіцит, аграрний ринок, цукор
В тему

Останні матеріали