14 Травня 2019
Новини

НАБУ проводить обшуки в Нацгвардії України

НАБУ проводить обшуки в Нацгвардії  України

Детективи НАБУ проводять обшуки за місцем роботи та проживання деяких службовців Нацгвардії України, а також у низці приватних компаній.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро у Facebook.

Як зазначається, обшуки санкціоновані і відбуваються у межах розслідування корупційної схеми з нерухомістю, в результаті якої Головне управління Нацгвардії України, за версією слідства, втратило активи на 81,64 млн грн.

Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 191 КК України. Розслідування зазначених фактів НАБУ проводять від грудня 2017 року. Обшуки відбуваються під процесуальним керівництвом прокурорів CАП.

Як пише ТСН, 2017-го року програма журналістських розслідувань «Наші гроші» повідомила, що військовослужбовці Нацгвардії отримали квартири на околиці столиці, замість помешкань на Печерську, вартістю на 100 млн гривень менше. 

За даними журналістів, у 2000-х Нацгвардія передала майже гектар землі на Печерську на території військової частини 2260 на вулиці Євгена Коновальця, 34 під будівництво житлового будинку ЖК «Аристократ», в якому, згідно з договором, військові мали отримати 20% готових квартир та частину паркомісць. Але восени 2016 року, коли забудовник «Укрбуд Девелопмент» вже закінчував зводити будинок, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров підписав додаткову угоду, за якою нацгвардійці, замість нерухомості на Печерську, отримують 65 квартир у ЖК «Оберіг» на околиці міста - в промисловій зоні біля станції метро «Червоний хутір». Командування втратило на «вигідному обміні» приблизно 100 млн гривень.

Під час обшуку правоохоронці затримали екс-керівника Нацгвардії генерал-полковника Юрія Аллерова. Як повідомляє ZIK, його звинувачують у справі, пов’язаній із розкраданням понад 5 мільйонів доларів на будівництві житла для військових.

За словами агента НАБУ Євгена Шевченка,  провадження було відкрито за фактом можливого розкрадання в великих обсягах на житлі для військових. Сума перевищує 5 мільйонів доларів.

«Там будувалися квартири на землі військової частини на Печерську. Потім їх поміняли на квартири у передмісті. Різниця між помешканнями, які мали отримати військовослужбовці, та, які згодом отримали, становить понад 5 мільйонів доларів», – розповів агент НАБУ.

За його словами, донька екс-командувача Нацгвардії Аллерова стала власницею однієї із квартир того ж забудовника, який «мав стосунок до афери». При цьому Шевченко зізнався, що не пам’ятає назви цієї фірми, однак після уточнюючих питань журналістів, погодився, що це може бути «Укрбуд».

«Вона (донька, – ZIK) не могла пояснити, звідки в неї такі статки, тому що ніколи не займалась бізнесом і не має великих доходів. В принципі, справу вели довго, майже півтора роки, проводились відповідні експертизи. Сьогодні це все дійшло до логічного завершення і генерал був затриманий десь годину тому», – розповів Шевченко.

Водночас, він зазначив: ймовірно, судове засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід, має відбутись уже завтра. Обвинувачення проситиме про арешт. Якщо ж йтиметься про заставу, то, на думку агента НАБУ, її розмір буде на рівні 100 мільйонів гривень.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, набу, нацгвардія, обшуки, арешт
В тему