14 Травня 2019
Новини

Чому в Києві призупинили будівництво меморіалу Небесної сотні

Чому в Києві призупинили будівництво меморіалу Небесної сотні

На вулиці Інтитутській у Києві призупинили підготовчі роботи з будівництва меморіалу Героїв Небесної сотні через проведення слідчих експериментів.

Як повідомили в Інституті національної пам’яті, надійшло письмове прохання Генеральної прокуратури України призупинити роботи у зв’язку з «проведенням слідчих експериментів у період з 13 по 17 травня» в нижній частині Алеї Героїв Небесної сотні, – пише Budport.

У листі, який надійшов до Національного музею Революції Гідності, також зазначається, що «слідчі експерименти в іншій частині заплановано провести до 29 травня 2019 року».

Нагадаємо, що 13 травня у Києві на місці розстрілів учасників Революції Гідності почали знімати бруківку попри проведення слідчих експериментів.

Під час зіткнень активістів Євромайдану з силовиками в центрі Києва, в тому числі на Інститутській, в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року загинули понад сто учасників протесту.

На місці розстрілів вирішили побудувати музей та меморіал Революції Гідності. Однак департамент спецрозслідувань Генпрокуратури видав припис про заборону будівництва на Інститутській до завершення слідчих експериментів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, небесна сотня
В тему