13 Травня 2019
Новини

В Україні скасували вікові обмеження для безкоштовного щеплення від кору

В Україні скасували вікові обмеження для безкоштовного щеплення від кору

Міністерство охорони здоров'я скасувало вікові обмеження щодо щеплення від кору.

Про це повідомили в прес-службі міністерства.

«Дорослі будь-якого віку тепер теж можуть безкоштовно вакцинуватися від кору, паротиту і краснухи вакциною КПК. Також можна вакцинувати дітей у віці від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечна. Такі зміни були внесені Наказом Міністерства охорони здоров'я України №958 від 23 квітня 2019 «Про внесення змін до календаря профілактичних щеплень в Україні», зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 25.04.2019 №442 / 33413», - йдеться в повідомленні.

Досі безоплатно вакцинуватися проти кору лише дорослі до 30 років, які контактували з хворими, і люди з груп професійного ризику (медики, освітяни, військові, студенти).

Вакцинація від кору гарантована всім дорослим, які контактували з хворими (вакцинацію рекомендується зробити протягом 72 годин); не хворіли на кір і не мають підтверджених даних про щеплення в медичній карті; за результатами аналізів на наявність антитіл IgG не мають імунітету проти кору.

Дорослій людині достатньо зробити одну щеплення проти кору для формування імунітету.

Нагадаємо, що в Україні з початку 2019 на кір захворіли  майже 44 тисячі українців, від ускладнень кору померло 16 осіб. Усього з початку спалаху на кір захворіло понад 100 тис. осіб, 37 з яких померли.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, щеплення, україна, кір, хвороби, моз
В тему