13 Травня 2019
Новини

На Львівщині блискавка вбила чоловіка: як не стати жертвою стихії

На Львівщині блискавка вбила чоловіка: як не стати жертвою стихії

На Львівщині, місті Сокаль, блискавка вдарила в подружню пару, що приїхала на дачну ділянку. 66-річний чоловік загинув на місці, його 70-річна дружина потрапила в реанімацію.

Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту населення Львівської обласної державної адміністрації на сторінці Facebook.

Статистика говорить, що щорічно в світі від удару блискавки гинуть до трьох тисяч чоловік. Кілька десятків випадків доводиться на Україну. Багато постраждалих могли б уникнути трагедії, якби дотримувалися правила безпечної поведінки під час грози.

Перебуваючи на вулиці, важливо уникати високих дерев, металевих парканів, стін, поруч з якими ростуть дерева.

Будучи захопленим грозою в лісі, важливо уникати підвищень на місцевості і особливо самотніх високих дерев. Замість цього, краще знайти групу низьких дерев, що стоять поруч. Серед усіх дерев найбільш уразливі для блискавки дуб, тополя, сосна і ялина. Найменш ймовірно влучення блискавки в вербу, клен, чагарники.

Якщо опинилися в полі, знайдіть сухе поглиблення в землі. Якщо такого поблизу немає, рятувальники радять сховатися на мокрій землі, але не лягати в повний зріст.

Під час грози важливо не бігати і не плавати. Якщо їдете на велосипеді чи мотоциклі, терміново зупиніться. Це правило не поширюється на автомобілі, усередині машини небезпека не загрожує. Головне, щоб з поверхні авто були зняті металеві антени, які можуть притягувати розряди.

Під час грози потрібно відключити мобільні телефони, оскільки вони є своєрідними приймачами для кульових блискавок. Також важливо триматися подалі від антен і проводів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, львів, блискавка, смерть, львів, львів
В тему