10 Травня 2019
Новини

Дипскандал: данець викрав дитину в українки і ховає в посольстві у Києві (фото)

Дипскандал: данець викрав дитину в українки і ховає в посольстві у Києві (фото)

Данського посла викликали у Міністерство зовнішньої політики України через викрадену дитину.

У ці хвилини в Києві розгаряється дипломатичний скандал, пов’язаний із викраденням дитини.

Батько-іноземець у Запоріжжі викрав спільного малолітнього сина у колишньої дружини-українки, вивіз до Києва, і зараз з малюком переховується на території Посольства Данії в Україні. Дипвідомство не поспішає віддавати хлопчика матері, яка вимагає повернути їй дитину, інформує «Інфорезист».

Йдеться про дворічного Даніеля Моргенсона, батьками якого є українка Анастасія Малапура і громадянин Данії. Коли інтернаціональний шлюб розпався, іноземець викрав дитину в її матері і сховав хлопчика у посольстві своєї країни.

Посла Данії в Україні уже викликали у Міністерство зовнішньої політики на розмову з приводу цього резонансного інциденту.

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок повідомив про виклик данського посла у зовнішньополітичне відомство у зв’язку із викраденням неповнолітнього українця. Про це Божок написав на своїй сторінці в Twitter.

Згідно з опублікованими матір’ю документами, викрадений Даніель народився в Данії, а після переїзду в Україну хлопчикові надали українське громадянство.

«У мене викрали дитину. Це сталося 2 травня. Він гуляв на дитячому майданчику із бабусею, і на неї накинулася банда чоловіків, які побили і волікли по асфальту», – каже Анастасія.

 «Удруге запрошую в МЗС України посла Данії Р. Мадсена. Цього разу на ще більш серйозну розмову. Будемо читати Віденську конвенцію...», – написав Божок.

Анастасія Малапура розповіла, що була одружена з данцем Моргенсеном Яном Когом, але розлучилась і повернулася з дитиною в Україну. 8 травня вона домоглася зустрічі з колишнім чоловіком, але, як повідомили представники жінки, дитини їй не показали і ніякої конкретної інформації не надали.

Хлопчика утримують у приміщенні посольства четверту добу, весь цей час мати стоїть перед будівлею посольства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему