10 Травня 2019
Новини

У кого забере голоси нова партія Вакарчука – прогнозує соціолог

У кого забере голоси нова партія Вакарчука – прогнозує соціолог

Музиканта Святослава Вакарчука на парламентських виборах найбільше підтримають жителі західних регіонів України.

Таку думку в коментарі InfoResist висловив директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

«По-перше, голоси з західної України, конкретно з міста Львова. Це найперше. Відповідно це електорати, як Анатолія Гриценка, Андрія Садового, так і Петра Олексійовича, і частково Юлії Володимирівни, але дуже частково. І частково, звичайно, Володимира Зеленського, але це вже буде скоріше на території не тільки у Львові, в Галичині і в західній Україні, а й у всіх інших регіонах. Тому по лінії «новий-старий», звичайно, Святослав Вакарчук може претендувати на частину електорату Володимира Зеленського», - вважає соціолог.

На його думку, за Вакарчука віддадуть голоси жителі навіть тих західних областей, де підтримка Зеленського на президентських виборах була меншою. Таким чином музикант може повторити «феномен Зеленського», але для західної і центральної України.

«Колись, коли це все починалося, Володимир Зеленський набирав найбільше на заході і на півдні України, в центрі вже трохи менше, а Святослав Вакарчук набирав на західній Україні і в центрі. Відповідно це були два такі однакові кандидати для двох трохи різних Україн, як захід і схід. А тепер, коли Володимир Зеленський став президентом, питання наскільки його виборець, той, хто подав свій голос за нього, готовий буде підтримувати його в подальшому або можливо знову-таки може переключитися на якісь нові політичні проекти, в даному випадку ми говоримо про партію Святослава Вакарчука», - зазначив Антипович.

Він додав, що Вакарчуку необхідно якомога швидше оголосити про своє рішення брати участь в парламентських виборах, інакше він може втратити частину електорату.

«Звичайно, що очікування на похід Вакарчука у владу ще на президентських виборах було досить високим, але починаючи з осені, коли не було ніяких кроків або заяв з приводу цього, то виборець десь перегорів, а десь обрав собі іншого кандидата або інших кандидатів. Звичайно, зараз Святославу Вакарчуку необхідно якомога швидше, напевно, оголошувати про своє бажання. Те, що є бажання, він уже сказав, а тепер питання про якусь конкретику. І починати працювати над своїм політичним майбутньому», - підсумував директор групи « Рейтинг».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, святослав вакарчук, вибори, вру
В тему