10 Травня 2019
Новини

Валютний курс в Україні досягне рекордної позначки – прогноз аналітика

Валютний курс в Україні досягне рекордної позначки – прогноз аналітика

В Україні в травні 2019 валютний курс, зокрема, курс долара, має стати рекордним.

Йдеться про його здешевлення до позначки у  26 грн/$.

Такий прогноз OBOZREVATEL озвучив аналітик «Альпарі» Максим Пархоменко.

«Виникають певні ризики, які в першу чергу пов'язані з майбутньою програмою від МВФ. В даний момент велика частина завдань виконана наполовину. Наприклад, недавно сформований новий антикорупційний суд, але не виконані інші завдання. У зв'язку з цим виникають складності в обслуговуванні боргів до кінця року. Таким чином, в цілому до кінця місяця на тлі позитивних поточних тенденцій гривня має вагомі шанси дійти до 26 гривень за долар, але подолати її буде вкрай складно», - прогнозує аналітик.

Курс гривні продовжує зміцнюватися щодо всіх основних світових валют. В даний момент в розрізі поточного тижня щодо долара гривня поліпшила свої позиції в середньому на 20 копійок по ринку. На міжбанку гривня щодо євро в даний момент показує зростання на 40 копійок.

Таким чином, за поточний тиждень курс гривні до євро фіксується на позначці в 29.30, в відношенні долара на міжбанку утримується планка на рівні в 26.21. Дана можливість була реалізована після зниження градуса невизначеності щодо виборів, заяв майбутнього президента про збереження посади голови НБУ у поточного глави і як наслідок збереження поточної монетарної політики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, курс валют, валюта
В тему