8 Травня 2019
Новини

Вчені назвали причину лисіння чоловіків

Вчені назвали причину лисіння чоловіків

Американські дослідники знайшли причину швидкого облисіння чоловіків.

Група експертів, що публікує результати своїх досліджень у виданні Journal of Clinical Investigation, вважає, що вся справа не в нестачі нового волосся, а в якості волосся, які виростають замість випадають.

Вчені встановили, що у пацієнтів, які страждають облисінням, формується така ж кількість коренів волосся, як у здорових людей. Однак через дефект стовбурових клітин нове волосся виявляються дуже маленькими, і їх можна розглянути тільки під мікроскопом.

«Це говорить про існування проблеми з активацією стовбурових клітин, які трансформують клітини-попередники при облисінні», - сказав керівник дослідницької групи Джордж Костареліс.

Експерти сподіваються, що їх дослідження дозволять створити особливий крем, за допомогою якого вдасться трансформувати стовбурові клітини - з тим, щоб на голові з'являлися нормальне волосся.

«Той факт, що при облисінні присутня така ж кількість стовбурових клітин, дозволяє сподіватися на їх реактивацію», - відзначає Костареліс.

Причини виникнення облисіння поки незрозумілі, проте експерти вважають, що це захворювання пов'язане з чоловічим гормоном тестостероном. Крім того, облисіння зазвичай передається у спадок.

Ми писали, що американські дослідники довели, що в жіночих очах лисі чоловіки в основному більш таємничі, ніж хлопці з химерними стрижками. А хлопці з проблемами облисіння були фактично сприйняті, як слабші.

Водночас вчені Південної Кореї винайшли засіб, який припиняє облисіння чоловіків.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, вчені, лисина, причини, захворювання
В тему