6 Травня 2019
Новини

Назвали причини мору риби у Ковельському водосховищі

Назвали причини мору риби у Ковельському водосховищі

Минулого тижня у Ковельському водосховищі було виявлено загиблу рибу. Її разом із відібраними зразками води направили у Ковельську міжрайонну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для проведення відповідних досліджень.

За результатами фізико-хімічного дослідження води вміст розчиненого кисню в ній менше встановленої норми, вміст нітратів - в межах допустимої, - пише «КовельPost».

При бактеріологічному дослідженні в зразках загиблої риби (коропа дзеркального та карася) збудників аеромонозу не виявлено. При гельмінтологічному дослідженні у рибі виявлено личинки філометроїдозу, зокрема в карася личинки гельмінта віком 7-10 днів знайдено в слизі хвостового плавника (наявність гельмінтів не може бути фактором загибелі риби).

У відділі з питань цивільного захисту та екологічної безпеки запевняють, що ймовірними причинами загибелі окремих екземплярів риби коропа дзеркального, окуня, карася, плітки можуть бути природні фактори: низький рівень розчиненого кисню в воді, перепади температури, неналежна природна кормова база та зміна середовища для вселених видів риб.

Ми писали,  що у селі Себечів Сокальського району Львівської області зафіксували мор риби.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, ковель, водосховище, причини
В тему