6 Травня 2019
Новини

Вперше в Україні: на Львівщині стартував форум військових письменників

Вперше в Україні: на Львівщині стартував форум військових письменників

Сьогодні, 6 травня, на Львівщині стартував перший в Україні Всеукраїнський форум військових письменників.

Захід об’єднав понад два десятки письменників із Львівщини та інших областей України, - повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Серед авторів-презентантів – кіборг Олександр Терещенко. Герой втратив праву руку та кисть лівої та отримав численні поранення рятуючи товаришів у Донецькому аеропорті. Свої спогади та життя опісля військовий виклав у книзі «Життя після 16:30».

«Отримав поранення у жовтні 2014 року у Донецькому аеропорту, намагався витягнути гранату, яка залетіла в укріплення і вона розірвалась в мене в руках. Книга складається із коротеньких оповідань - це життєві ситуації в які я попадаю. «16:30» - це ті цифри, які написали мені ж моєю кров’ю, коли накладали жгути, щоб знати коли їх знімати. Це книга про те, як я живу після цих 16:30, написана без патетики, жалю. Кожне оповідання з певною мораллю, мотивацією, світлом в кінці тунелю»,- розповів Олександр Терещенко.

Свої праці також презентували Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, Влад Якушев, Наталя Нагорна, Назар Розлуцький та інші.

«Назва книги «Карателі» це іронічна назва. Так називали наших військових в російських новинах. А я би хотів, щоб той хто візьме в руки цю книгу зрозуміє це неспівпадіння назви і сутності людей, які захищали Україну. Книга «Карателі» це книжка для тих, хто боїться читати про війну. Адже книги про війну бувають важкими, емоційними. Це також є в книжці, але я постарався вмістити в неї і якісь веселі історії»,-  розповів автор книги «Карателі» Влад Якушев.

Форум триватиме  упродовж трьох днів, де кожен охочий зможе придбати книги авторів.

Також у межах форуму автори здійснять поїздки у райони області, де презентують свої книги і поспілкуються з читачами.

 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, форум, львів, армія
В тему