3 Травня 2019
Новини

Українці масово міняють мобільних операторів зі збереженням номера

Українці масово міняють мобільних операторів зі збереженням номера

Перші цифри абонентів мобільного зв’язку, які скористалися новими можливостями.

За перший день дії нових правил, що дозволяють ідентифікованим користувачам починаючи з 1 травня 2019 року міняти мобільного оператора зі збереженням номера, центральна база даних опрацювала 455 таких заявок, пише «Інтерфакс-Україна».

Про це в коментарі інформагентству повідомив виконавчий директор Українського державного центру радіочастот (УДЦР) Вадим Гулько, призначений адміністратором бази даних перенесених абонентських номерів.

«Станом на 12:00 четверга центральна база даних обробила 455 заявок на перенесення номера. Все працює без перебоїв», – зазначив він.

Про надходження таких заявок повідомляють і самі оператори мобільного зв’язку. Так, перейти до оператора Lifecell висловило бажання кілька сотень абонентів. У «Vodafone України» отримують заявки як на перехід, так і на вихід із їхніх мереж. Тим часом у прес-службі найбільшого мобільного оператора України, компанії «Київстар», журналістам наразі не відповіли на запитання щодо наявності таких заявок.

Нагадаємо, із 1 травня поточного року клієнт будь-якого українського мобільного оператора має змогу звернутися до центру обслуговування іншого мобільного оператора та подати заяву про бажання перейти до нього на обслуговування, зберігши свій номер. Перенесення номера відбуватиметься у будні протягом робочого часу. Єдина умова – абонент має бути зареєстрований у свого первинного оператора. Зареєструватися можна або онлайн, або в магазині свого оператора, надавши документи, що підтверджують особу. Контрактним абонентам проходити таку реєстрацію не потрібно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему