3 Травня 2019
Новини

Коломойський назвав війну на Донбасі «громадянською»: «Українці воюють з українцями»

Коломойський назвав війну на Донбасі «громадянською»: «Українці воюють з українцями»

Журналісти, щоб побесідувати із багатієм, якого політичні опоненти називають «лялькарем» Зеленського, прилетіли до бізнесмена в ізраїльське місто Герцлія.

Олігарх Ігор Коломойський, який стоїть за новообраним президентом України Володимиром Зеленським, вважає, що на Сході України відбувається не російсько-українська війна, а громадянський конфлікт, у якому РФ «підтримує частину українців».

Про це бізнесмен, який нині проживає у Ізраїлі (та невдовзі має намір вертати в Україну), заявив у інтерв’ю програмі «Наші гроші».

«Громадянський конфлікт, скажемо так. Ну, можна сказати і громадянська війна. Війна просто більш глобальна. А це громадянський конфлікт», – сказав Коломойський.

Згідно з його баченням, на Донбасі «воюють українці з українцями», а Росія «підтримує одну частину українців і якби її не було, то українці уже давно помирилися». Винні ж у всьому, за словами олігарха, Янукович, Росія і «взаємна ненависть» українців, викликана революцією.

«Винні у цьому Янукович, Росія і революція, природно. Взаємна ненависть. Внутрішній громадянський конфлікт. Внутрішня громадянська війна. А що тут у нас незрозумілого? Дякувати Богу, що вона не поширилася на всю територію, але вона має гарячу фазу на Донбасі і холодну фазу в решті країни. Холодна фаза – це ненависть одне до одного, яка проявляється у вигляді гарячих подій, наприклад убивств громадських активістів, зокрема журналістів». І назвав для прикладу убивства з «обох сторін» журналістів Олеся Бузини і Павла Шеремета. 

На думку олігарха, з одного боку, спровокувала конфлікт у Луганській і Донецькій областях України сусідка-Росія, а з другого – «революціонери (Майдану. – Ред.), які бігали по парламенту і відміняли закони»: «Харківські закони вони кричали відмінити і мовні рішення Колесніченка – Ківалова, що і спровокувало цю ситуацію».

«Революція – це завжди погано», – зауважив олігарх. Крім того, саме Євромайдан він вважає одним із чинників, через які населення України скоротилося на 13 мільйонів. «У нас 13 мільйонів населення вибуло за п’ять років. Тобто перед Майданом, 1 грудня 2013 року, в країні проживало 45 мільйонів осіб. На 1 квітня чи 1 травня 2019 року в країні проживає постійних жителів 32 мільйони», – порахував Коломойський. Майдан у контексті наслідків і останніх п’яти років – «це погано, бо в підсумку мінус Крим, мінус Донбас і мінус 13 мільйонів населення», – підсумував бізнесмен.

Водночас Коломойський визнав, що за Януковича був «клептократично злочинний режим» і, щоб його знести, «іншого шляху, як повстання, не було».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, ігор коломойський, Відео
В тему