3 Травня 2019
Новини

Перша онлайн-бібліотека аудіокниг українською – «слухати не переслухати»

Перша онлайн-бібліотека аудіокниг українською – «слухати не переслухати»

Проект із озвучення паперових книг українських письменників і світової класики.

Несемо культуру в маси. Можливо, ви ще не знали про існування першої онлайн-бібліотеки аудіокниг українською мовою.  «Слухай» – перша веб-книгозбірня перетворених у аудіозаписи творів вітчизняної та зарубіжної літератури, яка запрацювала наприкінці грудня минулого року. Тут зібрана класична (і модерна) українська проза та поезія, а також закордонна, яку начитують відомі українські актори, ведучі, музиканти, студенти.   

Бібліотека абсолютно безплатна і постійно поповнюється новими книгами, серед яких переклади світової літератури «калиновою».

Відзначимо, що «Слухай» –  це проект facebook-спільноти «Типовий Київ» спільно з Інститутом журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка. Над проектом працювали рік, озвучивши за цей період близько 115 видань. Проект реалізований у рамках громадського бюджету Києва.

Розробник Макс Фрай, якому належить ідея і технічна реалізація «Слухай», до того два роки підтримував своє зібрання аудіокниг, а коли з’явився проект міських бюджетів, одразу ж вирішив реалізувати такий задум.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, культура, бібліотеки
В тему

Останні матеріали