2 Травня 2019
Новини

У Львові вчаділо 30 людей

У Львові вчаділо 30 людей

У Львові – невтішна статистика осіб, які померли від чадного газу.

У Львівській міській раді вкотре закликають дотримуватися правил безпеки користування газовим та пічним опаленням і не легковажити своїм здоров’ям та життям.

При тому в установі перераховують загиблих від чадного газу.

Відтак, 26 квітня о 22.10 у квартирі будинку №8 на площі Ринок отруїлися чадним газом двоє людей, у тому числі – дитина. Квартира обладнана газовою плитою ПГ-4, газовою колонкою у ванній кімнаті та парапетним конвектором.

30 квітня близько 19.30 у квартирі будинку №87 на вулиці  Роксоляни отруїлися чадним газом троє людей, у тому числі – двоє дітей. Квартира обладнана ПГ- 4 та газовою колонкою.

Загалом з початку року у Львові трапилось уже 30 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 62 людини (з них 16 дітей), з яких восьмеро загинули.

28 із 30 випадків отруєння трапилось через порушення споживачем типової інструкції з безпечного користування газовими приладами, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці наголошують, основна вимога, щоб не сталося біди, це притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Читайте також:

У Львові помер чоловік від отруєння чадним газом

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, НП, смерть, Надзвичайні події
В тему