2 Травня 2019
Новини

Українці підняли у топ готель у Чехії, куди принципово не селять росіян

Українці підняли у топ готель у Чехії, куди принципово не селять росіян

Російські користувачі Інтернету масово ринулися обвалювати у пошуковику Google рейтинг готелю Brioni  у Чеському місті Остраві.

Причина – власник закладу відмовляється селити клієнтів із Росії, у разі якщо ті не визнають у письмовій формі анексії Російською Федерацією українського Кримського півострова.

«Хунта ми чи не хунта? Чеський готель відмовився селити мокшан, які не визнають Крим українським. Рашисти набігли в Гугл обвалювати рейтинг їм. Давайте зробимо чехам п’ять зірочок ? Ми ж уміємо», – написав активіст Олександр Токар у пабліку «Свідки кривавого пастора» у соцмережі Facebook.

Щоби підтримати чеського готельєра, який увів власні «санкції» для російських «кримнашистів», українські патріоти, протистоячи інтернетній навалі росіян, залишають позитивні відгуки про готель. І таким чином уже підняли рейтинг Brioni до 4,5 «зірочки».

Українці дякують власнику готелю і чехам загалом за підтримку України у її протистоянні з російським агресором.

Відзначимо, що свою принципову позицію готельєру Томашу Крчмаржу довелося відстоювати у судах. І він дійшов до найвищої інстанції. У підсумку Конституційний суд Чеської Республіки виправдав власника готелю, який відмовлявся селити у себе громадян РФ без письмової заяви із засудженням анексії Криму. Судовий орган вирішив, що в таких діях чеха не було дискримінації, адже політична позиція підприємця «збігається із зовнішньою політикою Чехії і політикою міжнародних організацій».   

Посол України в Латвії Євген Перебийніс раніше повідомляв у своєму Facebook, що скандал довкола готелю Brioni в центрі Острави спалахнув навесні 2014 року, незабаром після того, як Росія загарбала український Крим. Томаш Крчмарж, за словами дипломата, «став автором перших антиросійських санкцій у Чехії».

«24 березня 2014 року у своєму готелі він вивісив оголошення про те, що через анексію Росією Криму громадян РФ тут поселяти не будуть. Через кілька днів, однак, він змінив умову: громадян Росії готель поселятиме лише в разі, якщо вони письмово заявлять про засудження окупації Криму», – розповідав Перебийніс.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, українці, чехія, росія, крим, готелі
В тему