2 Травня 2019
Новини

Інженера Apple вбив автопілот електромобіля Tesla

Інженера Apple вбив автопілот електромобіля Tesla

Сім'я інженера компанії Apple подала в суд на виробника електромобілів Tesla після його загибелі в дорожній аварії.

Інцидент стався, коли машина рухалася на автопілоті, пише газета The Independent.

Аварія сталася в березні 2018 року в Каліфорнії. 38-річний Уолтер Хуан перебував за кермом  Tesla Model X SUV, коли та на швидкості 115 кілометрів на годину врізалася в захисний бар'єр на трасі. В результаті аварії водій загинув. У своїй заяві сім'я звинуватила в його загибелі  систему автопілота.

«Місіс Хуан втратила чоловіка, двоє дітей залишилися без батька, тому що Tesla тестувала свою систему автопілота на реальних водіях ... Сім'я Хуан хоче зробити так, щоб подібна трагедія не сталася в іншими водіями Tesla або інших напівавтономних транспортних засобів», - йдеться в повідомленні.

Сім'я стверджує, що в ході рекламної кампанії виробника електрокарів Уолтер Хуан був введений в оману про реальні можливості автомобілів Tesla і мав завищені очікування. У своєму позові сім'я Хуан звинувачує Tesla в поганому дизайні продукту, а також навмисному спотворенні інформації про можливості автомобіля.

«Навігаційна система Tesla в автомобілі містера Хуана неправильно розпізнала смуги на проїжджій частині, не змогла визначити розділову лінію і замість того, щоб загальмувати, розігнала автомобіль», - йдеться в заяві сім'ї.

У Tesla позов сім'ї Хуан коментувати відмовилися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, НП, apple, tesla, автопілот, електрокар, дтп
В тему