26 Квітня 2019
Новини

ЦВК повідомила, коли оголосить результати виборів

ЦВК повідомила, коли оголосить результати виборів

Центральна виборча комісія оголосить результати виборів президента 30 квітня.

Про це сьогодні повідомила прес-служба ЦВК.

«30 квітня орієнтовно о 12.00 відбудеться засідання Центральної виборчої комісії, на якому передбачається встановлення та оголошення результатів повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів президента України 31 березня 2019 року» - йдеться в повідомленні.

Згідно українського законодавства, інавгурація новобраного президента має відбутися не пізніше ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Дату інавгурації затверджує Верховна Рада, яка має ухвалити відповідну постанову за поданням спікера не менше ніж 226 голосами.

Нагадаємо, що 21 квітня 2019 відбувся другий тур президентських виборів 2019 року. Відповідно до результатів Національного екзит-полу лідирує Володимир Зеленський. За даними екзит-полів, впевнену перемогу з чималим відривом здобув Володимир Зеленський. Так за нього віддали свої голоси 73% українців, 27% осіб підтримали чинного президента.

І саме майбутній президент Володимир Зеленський звинувачує Центральну виборчу комісію в затягуванні оголошення офіційних результатів виборів.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, цвк, вибори 2019, президент
В тему

Останні матеріали