26 Квітня 2019
Новини

В Україні внутрішні і закордонні паспорти коштуватимуть дорожче

В Україні внутрішні і закордонні паспорти коштуватимуть дорожче

Кабінет міністрів прийняв рішення підвищити вартість послуг з видачі українських паспортів - як внутрішніх, так і закордонних.

Підвищення ініціював глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков. Вартість за послуги підвищиться з 1 липня 2019 року. Про це повідомляє  Інформатор.

У пояснювальній записці Аваков зазначив, що в 2017 році видатки Державної міграційної служби зросли до 736 мільйонів гривень в порівнянні з 463 мільйонами в 2016 році. Собівартість послуг піднялася на 44,2%.

З цієї причини глава МВС запропонував підняти розцінки на послуги з видачі паспортів, що дозволить наростити дохід держави від надання відповідних послуг на 278 мільйонів гривень. Відзначається, що 194 мільйони із загальної суми будуть перенаправлені в загальні фонди місцевих бюджетів.

Таким чином, вартість заміни внутрішнього паспорта виросте з 87 до 126 гривень в термін до 20 днів і з 174 до 252 гривень в термін до 10 днів. У перший раз внутрішній паспорт як і раніше буде видаватися безкоштовно.

 Вартість оформлення закордонних паспортів виросте з 253 до 352 гривень в термін до 20 днів, з 506 до 704 гривень в термін до 7 днів. Уточнимо, що вартість послуг Державної міграційної служби становить лише частина загальної ціни за документ. У неї входять також вартість бланка та послуг центру, що оформляє документ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що з 27 квітня по 2 травня громадяни України не зможуть оформити і отримати біометричні документи (закордонний паспорт, ID-карта, вид на тимчасове та постійне проживання). У цей період всі центри «Паспортний сервіс» не працюватимуть з технічних причин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, біометричний паспорт, кабінет міністрів, арсен аваков
В тему