26 Квітня 2019
Новини

В Україні вперше дійшла до суду справа за приховану зйомку в кінотеатрі

В Україні вперше дійшла до суду справа за приховану зйомку в кінотеатрі

Першу справу за відеозапис фільму в кінотеатрі передано до суду. «Пірату» світить шість років позбавлення волі.

Першу справу у кримінальному провадженні за фактом камкордінгу – прихованого відеозапису фільму в кінотеатрі – передано в суд. Про це під час панельної дискусії з інтелектуальної власності в Американському домі заявив заступник глави Української антипіратської асоціації (УАПА) Сергій Нетецька, передає Liga.Tech.

В Україні це прецедент, досі справи про приховану зйомку фільмів у публічних кінозалах не доходили у нашій країні до судової зали.

«Сьогодні я отримав повідомлення від правоохоронних органів, що матеріали вже передані до суду. Тобто в Україні буде перший випадок судового рішення у справі за камкордінг в одному з кінотеатрів», – сказав Сергій Нетецька.

Представник УАПА також зазначив, що за цим напрямком існує певна проблема – перш за все, відсутність досвіду напрацювання доказової бази в правоохоронних органах України. За його словами, поки немає розуміння того, що це дійсно серйозне правопорушення. Хоча 176-а стаття Кримінального кодексу України твердить про санкції аж до великих штрафів і шести років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, суд, піратство
В тему

Останні матеріали