26 Квітня 2019
Новини

Рецепт, за яким пече паску перша леді Марина Порошенко

Рецепт, за яким пече паску перша леді Марина Порошенко

Рецептом домашньої паски від дружини поділився чинний президент.

Президент України Петро Порошенко розкрив рецепт домашньої паски, яку випікає до Великодня його дружина Марина.

«Випікати паску слід у чистий четвер. Обов’язково перед початком приготування тіста потрібно прочитати молитву, щоб паска вийшла вдала та смачна», – поділився жінчиним рецептом іще чотири роки тому Порошенко на своїй сторінці у Facebook . 

Для опари: розводимо в 1 л молока 100 г дріжджів, додаємо 50 г олії та борошна до консистенції густої сметани (2 – 2,5 скл.). Поставити опару необхідно у тепле місце на півгодини, можна загорнути навіть ковдрою, щоб бодай малий протяг не завадив їй піднятися.

Поки опара підходить, ретельно вимиваємо 200-300 г родзинок та викладаємо їх на рушник, щоб зайва волога пішла. На малому вогні розтоплюємо 250 г маргарину, який додасть пишності, та 250 г вершкового масла, яке зробить нашу паску смачною та духмяною. Також уже можна поставити на малий розігрів духовку.

Коли опара підійшла, додаємо масло із маргарином, 8 яєць та 4 жовтки (4 білки будемо використовувати для глазурі), 1 пакетик ванільного цукру. Також додаємо 1 – 1,5 склянки фруктози, 3 ст. л. олії, родзинки. Починаємо замішувати просіяним борошном, якого піде 1,5 – 2 кг. Слід спостерігати при вимішуванні тіста, скільки потрібно борошна. У підсумку наше тісто має стати м’яким, тягнучим, пористим і не прилипати до рук.

Після вимішування ставимо посуд із тістом у більшу ємкість із гарячою водою, щоб воно піднялося, накриваємо рушником і чекаємо 15 – 20 хв. Поки воно підходить, можемо підготувати глазур: збиваємо білок із цукром до густої білої піни, якою потім будемо прикрашати паски.

Готове тісто розкладаємо у форми на 2/3 форми. Слідкуємо, щоб кожна порція тіста була без родзинок нагорі, адже вони підгорять у духовці під час випікання і змінять присмак паски. Після розкладання тіста дамо йому 10 – 15 хв. піднятися у формах і ставимо у духовку, яку нагріли до 180 градусів, на 45 – 50 хвилин.

Готові паски дістаємо і даємо їм охолодитись, прикрашати глазур’ю їх слід охолодженими, щоб потім «біла шапка» не потріскалася».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, Таблоїд, марина порошенко, паска, великдень
В тему