25 Квітня 2019
Новини

Білорусь повністю перекриє росіянам нафтопровід «Дружба»

Білорусь повністю перекриє росіянам нафтопровід «Дружба»

Білорусь заявила про загрозу повної зупинки системи магістральних нафтопроводів «Дружба».

Про це йдеться у повідомленні «Укртранснафти».

Компанія зазначає, що ВАТ «Гомельтранснефть Дружба» (Білорусь) у п’ятницю, 26 квітня, скликає у Мінську екстрені переговори керівників нафтотранспортних компаній у зв’язку із припиненням транспортування нафти на ділянці «Мозир-Адамово» та загрозою повної зупинки системи магістральних нафтопроводів «Дружба».

«Відповідний лист білоруська компанія надіслала на ім’я керівника російського ПАТ «Транснефть», польського PERN S.A. та генерального директора АТ «Укртранснафта» Миколи Гавриленка», - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі сторони планують обговорити можливі шляхи вирішення проблеми.

Зазначається також, що «Укртранснафта» продовжує транзит російської нафти південною гілкою магістрального нафтопроводу «Дружба» до Європи у стандартному режимі. 

Нагадаємо, Білорусь почала відновлювати постачання світлих нафтопродуктів, зокрема пального, до України та Польщі. До цього постачання було повністю обмежене, через неякісну нафту, що надходила до білоруських нафтопереробних заводів з РФ.

Раніше білоруський концерн «Белнефтехім» заявив, що вимагатиме від російської «Транснафти» компенсації за експортування неякісної нафти. Там говорять про можливі збитки десятки мільйонів доларів через постачання неякісної нафти з боку Росії. Білорусь тоді призупинила експорт світлих нафтопродуктів до України, Польщі та країн Балтії. Це відбувається на тлі відмови Москви підтримати пропозицію Мінська щодо збільшення майже на чверть тарифу на транзит територією Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У травні газ для населення подешевшає

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, росія, білорусь, політика, нафта
В тему