25 Квітня 2019
Новини

11-річна дівчинка померла через зубну пасту

11-річна дівчинка померла через зубну пасту

Трагедія трапилася у Каліфорнії.

11-річна Деніз Солдейт померла внаслідок алергічної реакції на один із компонентів зубної пасти, – пише Gazeta.ua.

Це був молочний протеїн. Про наявність його у складі засобу ні Деніз, ні її батьки не знали. Саму зубну пасту дівчинці призначив лікар. Засіб мав зміцнити зубну емаль дитини.

Алергію на молочні продукти у Деніз виявили в однорічному віці. Батьки дівчинки завжди ретельно перевіряли інструкцію до кожного продукту, який потрапляв у руки доньки. Однак за всі 10 років жодного разу не зустрічали серед компонентів інших зубних паст молочного протеїну. Через це й нову на вміст потенційно небезпечних речовинне перевірили. Пише видання Living Allergic.

У перший же вечір Деніз чистила зуби новою пастою. За мить дівчинка вибігла з ванної й почала кликати на допомогу матір.

«Вона сказала: «Здається, у мене алергічна реакція на зубну пасту». На той момент її губи були вже майже сині. Я підхопила її на руки й уклала на ліжко. Сказала старшій дочці викликати швидку», – згадує мама дівчинки Монік Альтамірано.

Потрапляння алергену в організм спровокувало розвиток у Деніз анафілактичного шоку. Як і належить за таких обставин, Монік одразу вколола дочці розчин адреналіну й дала їй інгалятор, щоб зняти набряк горла і полегшити дихання. Однак нічого з цього не допомогло.

Парамедики швидко прибули на виклик. Перш, ніж відправити до лікарні, протягом декількох хвилин намагалися реанімувати дівчинку за допомогою штучного дихання. Протягом наступних 2-х днів дівчинка перебувала в реанімаційному відділенні, однак врятувати її лікарям так і не вдалося. Лише згодом батьки виявили, що в складі нової зубної пасти, яку використовувала Деніз того вечора, був молочний протеїн.

«Читайте все. Ні на мить не розслабляйтесь. Не втрачайте пильності тільки тому, що раніше не наштовхувались на небезпечні інгредієнти в складі звичних продуктів», – застерігає мама померлої дівчинки всіх, хто має харчову алергію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, зубна паста, смерть
В тему