24 Квітня 2019
Новини

Порошенко не піде на дострокові парламентські вибори

Порошенко не піде на дострокові парламентські вибори

Чинний президент Петро Порошенко не буде вимагати проведення дострокових виборів до парламенту, оскільки ситуація, яка нині склалась у владі, є «дуже небезпечною».

Про це в ефірі Громадського заявила депутатка від БПП, голова комітету з податкової та митної політики парламенту Ніна Южаніна.

На питання ведучого, чи не було б команді Порошенка вигідно після його програшу використати активний електорат для проведення парламентських виборів, вона відповіла:

«Як сказав Петро Олексійович, ми готові піти і на дочасні вибори, і на строкові... Але в нас немає такої позиції точно, тому що зараз як раз такий період великої турбулентності, великої відповідальності фінансової за своїми зобов'язаннями... Тому Петро Олексійович оцінює цю ситуацію дуже небезпечною — дострокових парламентських виборів...»

«І зараз треба зберегти цю стабільність, щоб і уряд працював, і парламент надав можливість зрештою, новому президенту з його командою хоча б щось озвучити з дій, які плануються», — наголосила Южаніна.

Раніше стало відомо, що міністри та віце-прем’єри, призначені за квотою фракції «Блок Петра Порошенка», залишаться на своїх посадах: під час зустрічі з депутатами БПП і урядовцями Петро Порошенко закликав їх залишатися.

Нагадаємо, Порошенко після програшу на президентських виборах заявив, що не йде з політики і анонсував, що балотуватиметься на наступних президентських виборах.

Нагадаємо, Петро Порошенко програв вибори шоумену Володимиру Зеленському. Різниця між Зеленським і Порошенком понад 48% голосів. На виборах президента у другому турі явка виборців склала 62,07%. Для порівняння у першому турі явка виборців становила 62,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звернення Порошенка після заяви Кремля про видачу паспортів РФ жителям окупованого Сходу України (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, вибори, петро порошенко, політика
В тему