24 Квітня 2019
Новини

НАБУ взялося за фірму Зеленського

НАБУ взялося за фірму Зеленського

Національне антикорупційне бюро України почало розслідування щодо компанії «Кіноквартал», яка належить новообраному президенту Володимиру Зеленському, за фактом можливої розтрати коштів Державного агентства з питань кіно.

Про це заявив директор бюро Артем Ситник під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради, інформує Громадське.

Так, за словами Ситника, на початку квітня в НАБУ надійшла заява від організації Союз добровольців щодо здійснення компанією «Кіноквартал» корупційного правопорушення.

Йдеться про те, що Держкіно фінансувало 49% бюджету фільму «Я, ти, він, вона» цієї компанії.

У Союзі добровольців наголосили, що умовою фінансування було створення фільму повністю українською мовою, проте компанія Зеленського цю умову не виконала, а значить, допустила розтрату держкоштів.

Зазначимо, що фільм «Я, ти, він, вона» вийшов українською мовою. Ситник пояснив, що за підсумками перевірки детективи не встановили факту злочину та відмовилися починати кримінальне провадження. Однак, суд, за зверненням Союзу добровольців, зобов'язав НАБУ відкрити провадження.

Фільм «Я, Ти, Він, Вона» став рекордсменом українського прокату. За даними кінодистриб'ютора «B&H Film Distribution Company» майже за три тижні у прокаті фільм зібрав 61 мільйон 881 тисячу 802 гривні. Загалом стрічку побачили понад 690 тисяч глядачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Брехня, маніпуляції та фейки!»: Геращенко накинулася на Зеленського (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, володимир зеленський, кримінал, набу
В тему