24 Квітня 2019
Новини

Передивився фільмів про Джеймса Бонда: на Волині СБУ затримала шпигуна

Передивився фільмів про Джеймса Бонда: на Волині СБУ затримала шпигуна

Волинянин погодився працювати агентом іноземної розвідки та обрав собі псевдонім. За державну зраду чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Працівники СБУ зібрали докази умисного скоєння волинянином діянь на шкоду інформаційній безпеці України та надання ним представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти нашої країни.

Громадянин, перебуваючи на території іншої країни та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, у жовтні 2017 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику іноземної спецслужби на конфіденційне співробітництво, обравши собі псевдонім.

Вступивши в агентурні відносини зі спецслужбою, волинянин розпочав здійснювати розвідувально-підривну діяльність на території України.

Нині у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, з’ясовуються обставини вербування громадянина та вчинення ним дій на шкоду державним інтересам.

Зауважимо, що за державну зраду санкцією частини 1 статті 111 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Руській мір, який він є»: ідол бойовиків «ДНР» «Мачете» зґвалтував і вбив жінку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, волинь, сбу, кримінал
В тему