24 Квітня 2019
Новини

У травні «Волиньгаз» буде обслуговувати лише тих, з ким укладені договори

У травні  «Волиньгаз» буде обслуговувати лише тих, з ким укладені договори

З 1 травня «Волиньгаз» планово-технічне обслуговування газових систем  буде проводити виключно на підставі укладених договорів зі споживачами газу. Ці зміни пов'язані з прийняттям та набранням чинності зміни до Закону України про «Житлово-комунальні послуги».

Про це повідомляє прес-служба Волиньгазу.

«Донедавна планово-технічне обслуговування всіх категорій споживачів працівники ПАТ “Волиньгаз” здійснювали обов’язково. Тепер - проводитимуть комплекс операцій із підтримки працездатності, надійності і безпеки газового обладнання згідно з чинним законодавством, тобто в  разі укладення договору», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, це стосується всього газового обладнання всередині або за межами багатоквартирного будинку, індивідуального господарства чи офісу. Єдиний виняток - це лічильник газу, в тому разі, якщо він встановлений за кошти газорозподільної компанії (оператора ГРМ).

«На сьогодні тільки 7 ОСББ із понад 2000, які є на Волині, уклали відповідні договори з газовою компанією, з них - 4 у м.Ківерці, 1 - в м.Ковелі, 1 -  м.Луцьку, та 1 -  Луцькому районі. Щодо побутових споживачів газу, то з майже 250 тис. газифікованих  квартир, лише 20 побутових споживачів  уклали договори з компанією «Волиньгаз» на технічне обслуговування внутрішніх газопроводів та газоспоживаючого обладнання», - зазначив директор технічний ПАТ «Волиньгаз» Павло Козюк.

ПАТ «Волиньгаз» має укласти з усіма об’єктами споживачів акти розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

Закон  «Про житлово-комунальні послуги» передбачає, що послуги з обслуговування та поточного ремонту  внутрішніх газопроводів відповідно до укладеного договору, платні.  Розподіл природного газу буде припинено, якщо з 1 травня не буде забезпечено технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру.

Довідка. На Волині 3 257 багатоповерхових будинків,  2 080 об’єднань співвласників  багатоквартирних будинків (ОСББ) , без балансоутримувача  - 665 багатоповерхових будинків і  247 106 газифікованих.  Із  1 травня з приводу укладення договорів споживачі можуть звертатися до Центрів обслуговування клієнтів ПАТ «Волиньгаз» (адреси: м.Луцьк, просп.Молоді, 14А; м.Ковель, вул.С.Бандери, 34А;  м.Ратне, вул.Газіна, 20;  м.Камінь-Каширський, вул.Хотешівська, 9) або за номерами Контакт-центру – (0332) 280-104, (067) 33 39 104.

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, волиньгаз
В тему