В Україні подешевшав м’ясний кошик
В Україні м’ясний кошик став дешевше за перші три місяці на 0,2%.
Про це повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко в Facebook.
«Риба морожена. Індекс зростання за перший квартал +4,5%, із 73,4грн до 76,7грн за кілограм.
Ковбаса варена. За квартал подорожчала на 1%, із 93,2грн до 94,1грн за кілограм.
Тушки курячі. Вартість зросла за перший квартал на 0,9%, із 57,8грн до 58,3грн.
Сало. За квартал ціна підвищилась на 0,4%, із 76,3грн до 76,6грн.
Філе куряче. Зростання склало 0,2%, із 104,5грн до 104,7грн.
Яловичина. Подешевшала на 0,4%, із 128,1грн до 127,6грн.
Свинина. Кілограм свинини знизився в ціні за перші три місяці 2019 року на 3,3%, із 115,4грн до 111,6грн.
Яйця курячі. Продовжували дешевшати і в першому кварталі 2019 року, упавши ще на 7,7%, із 24,6грн до 22,7грн. Це середня вартість яєць усіх категорій.
Як бачимо тільки зростання вартості риби відбувалось темпами вищими за інфляцію, тобто загальне подорожчання в країні, усе ніше або дешевшало, або дорожчало менш ніж на 1%.
З грудня минулого року по лютий 2019 мінімальна зарплата зросла на 12%, а середня впала на 11%.
Пенсія по інвалідності збільшилася з грудня 2019 року по березень цього – на 5%, а пенсія за віком – на 11%.
Минулого року інфляція за перші три місяці зросла на 3,5%, а в 2019 – лише на 2,4%.
Бачимо, як подорожчання товарів, продуктів та послуг із кожним роком гальмується», – пише Олексій Дорошенко.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.