24 Квітня 2019
Новини

На Рівненщині на хабарі погоріли держслужбовці

На Рівненщині на хабарі погоріли держслужбовці

На Рівненщині на хабарі затримали держслужбовців, які реєстрували фальшиві документи на нерухомість.

Хабар у розмірі 3600 доларів США зловмисники отримали за реєстрацію підробних технічних паспортів на об'єкти нерухомості, - повідомляє прес-служба управління захисту економіки в Рівненській області.

«Під час слідства було встановлено, що за сприяння у виготовленні технічних паспортів на три об’єкти нерухомості, із внесеними завідомо недостовірними відомостями, а також здійснення їх подальшої реєстрації в реєстрі речових прав нерухомого майна фігуранти вимагали 3600 доларів США», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, затримані отримували хабарі у два етапи. Факт отримання неправомірної вимоги офіційно задокументований правоохоронцями.

За даними поліції, одного з фігурантів справи затримали на одержанні другої частини хабара у розмірі 2600 $. Під час проведення обшуку робочого місця одного із хабарників було вилучено і першу частину коштів.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Відповідно до санкція статті 368-3 частини 4 фігурантам справи загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, НП, хабар, держслужбовець, затримання, кримінал, рівне
В тему