24 Квітня 2019
Новини

Лісовий санітар: на Рівненщині хлопець очистив ліс від 7 тонн сміття

Лісовий санітар: на Рівненщині хлопець очистив ліс від 7 тонн сміття

На Рівненщині хлопець назбирав у лісі 7 тонн сміття.

Житель села Мартинівка з ментальними порушеннями ледве чує і не говорить, а відраду та спокій шукає серед дерев, і заразом прибирає із лісу непотріб, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ходити лісом з мішком в руках та збирати чийсь непотріб для Тараса, як розрада. Від незнайомців він тримається осторонь.

«Намагається з ними не спілкуватися, бо, певно, думає, що його будуть бити чи сварити. Він намагається сховатися за дерево», - розповідає мама Раїса Стець. Та, попри ці уявні та реальні небезпеки, хлопець далі знову береться за своє – прибирати ліс.

На Рівненщині хлопець, який ледве чує і не говорить, прибирає ліс. Коли мама та сестра на роботі, відраду та спокій шукає серед дерев, а заодно прибирає непотріб, який залишають відпочивальники. Хлопчину вже навіть прозвали лісовим санітаром.

Про таке хобі найрідніші, мама та сестра, довго не знали – думали, що той просто ходив гуляти серед дерев. Розповісти щось Тарас не міг, мову жестів не знає, бо через розумові порушення з дитинства вивчити її не вдалося. Що він прибрав кілометри лісу, з’ясувалося, коли місцеві натрапили на цілу гору пляшок та скла.

«Це вже була така купа скла, я вже не знаю, коли він встиг стільки його наносити», - зізнається сестра

Хто таке наскладав, спершу місцевим було невтямки, лісничий навіть вислуховував претензії, нібито дозволив комусь викинути тонни скла в ліс.

«Людям не можна було пояснити, що це місцевий мешканець, який, на жаль, хворіє, оце все сюди зносить», - каже лісничий Смизького лісництва Віталій Бондарчук.

Реакція на гору пляшок керівника молодіжної ради Смизької громади Романа Шуршила була такою: «Ого! Навіть ого-го! Хто це зробив? Це зробила якась громада? Це зробила купа людей?»

Об’єднавшись із лісниками та іншими місцевими, небайдужі потроху почали відвозити назбиране Тарасом на склобій – за близько 7 тонн мають вторгувати зо 2 тисячі гривень. Ці гроші віддадуть Тарасу.

«Коли їде на машині, не думаючи, викидає ту пляшку з-під пива, з-під солодкої води. А дитина там прибрала», - каже лісничий Віталій Бондарчук.

«Зносив він це скло зі всього округу, певно, що в радіусі до 10 кілометрів. Стільки, як він зробив для нашого лісу, ніхто ще стільки не зробив», - каже односелець Ігор Комар.

Місцеві пишаються вчинком односельця. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, сміття, рівне, ліс
В тему

Останні матеріали