24 Квітня 2019
Новини

На Волині судяться за церкву

На Волині судяться за церкву

Церква Різдва Пресвятої Богородиці в селі Зубильне Локачинського району перейшла до Православної Церкви України, проте УПЦ МП заявляє, що це захоплення храму, і судиться.

Про це повідомляють у Волинській єпархії УПЦ МП.

У прес-службі заявили, що 15 лютого у храмі змінили замки, а 17 лютого настоятель із прихожанами забрали з приміщення свої речі.

«Хоча спочатку дані про кримінальні правопорушення не були занесені в ЄРДР, Луцький міськрайонний суд, зобов’язав своїм рішенням, від 8 лютого 2019 року, розпочати досудове розслідування. Відкрили та закрили. Так можна описати слідчі дії щодо справи захоплення храму УПЦ в селі Зубильне. Проводячи розслідування, слідчий СВ Локачинського ВП Горохівського ВП ГУНП не визнав та не допитав у якості потерпілого, настоятеля захопленого храму Володимира Бірука; не було довів розміру шкоди; не дотримався процесуального порядку винесення постанови; не надав оцінки фізичним діям особам, які вчинили кримінально-каране діяння; не вчинив жодних слідчих дій, щодо отримання фактичних даних, які мали б встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, які мали б значення для цього кримінального провадження та підлягали б доказуванню. Таким чином, при проведенні досудового слідства слідчий неповно становив всі обставини кримінально правопорушення та передчасно і необґрунтовано виніс постанову про закриття кримінального провадження», — йдеться у повідомленні прес-служби.

Тому, беручи до уваги скаргу протоієрея Володимира Бірука від 16 квітня 2019 року, Локачинський районний суд, згідно Ч.2  ст. 9 КПК України скасував постанову слідчого СВ Локачинського ВП Горохівського ВП ГУНП України про закриття кримінального провадження та зобов’язав правоохоронців всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження. Усі матеріали справи направити Локачинському ВП Горохівського ВП ГУНП України для продовження досудового розслідування.

Читайте також:

У селі на Волині священик молився за упокій Томосу (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, церква, упц мп, суд, православна церква україни
В тему

Останні матеріали