23 Квітня 2019
Новини

Зеленський повідомив, кого звільнить першим

Зеленський повідомив, кого звільнить першим

Володимир Зеленський повідомив, кого звільнить в першу чергу, коли стане президентом. 

Про це він сказав на брифінгу у своєму штабі.

Першим хто позбудеться свого крісла стане прокурор Юрій Луценко.

«Луценко - це стара команда. Ми будемо призначати нових людей. Це стосується не тільки до пана Луценка», - сказав Зеленський.

Він заявив, що збере окрему прес-конференцію з приводу кадрових призначень.

Натомість чи збереже Володимир Гройсман своє міністерське крісло поки незрозуміло, адже він порозумівся із Зеленським. Як запевнив сам очільник уряду, якщо не буде ідеологічних розбіжностей, а робота президента, уряду та парламенту буде злагодженою, то причин для відставки чи звільнення не буде.

Водночас парламент уже незадоволений тим, що Зеленський відмовчується і не пояснює свою лінію поведінки, коли стане президентом. Тому окремі фракції в парламенті звернулися до новообраного президента з проханням розповісти про свої дії, коли він посяде президентське крісло.

Глава фракції Народний фронт Максим Бурбак заявив, що новий президент повинен підтримувати напрям у сторону НАТО та ЄС. 

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко нагадав Зеленському про його обіцянку зупинити «епоху бідності» через зниження тарифів, підвищення зарплат та пенсій і що для цього президент має достатньо механізмів, зокрема скасування рішень уряду, які впливають на добробут громадян.

Натомість глава фракції Самопоміч Олег Березюк переконаний, що в першу чергу необхідно зняти недоторканність з нардепів і самого глави держави. Він додав, що поки від президента очікують прозорого оборонного бюджету, безпеки, в тому числі енергетичної, закону про руйнування Роттердам+ та інші кроки в інтересах народу.

Про необхідність негайного прийняття закону про імпічмент заявив і представник фракції Батьківщина Андрій Кожем'якін.

Як запевнили у штабі Зеленського, зараз вони активно розробляють вісім законопроектів, які передадуть до Ради після його вступу на посаду. Йдеться про закон про народовладдя, розширення норм прямої демократії, про зняття депутатської недоторканності, президентської недоторканності, про відкликання народного депутата, про недоторканність суддів, а також про закон про імпічмент.

 

За матеріалами видань Gazeta.ua, Корреспондент.net.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, президент, володимир зеленський, звільнення, прокуратура
В тему