22 Квітня 2019
Новини

Кого на виборах підтримали військові на Донбасі – Зеленського чи Порошенка

Кого на виборах підтримали військові на Донбасі – Зеленського чи Порошенка

За кого голосували військовослужбовці, які служать на сході України.

Згідно із даними ЦВК, отриманими із дільниць фронтової зони на Донбасі, військові виказали майже однакову підтримку Володимиру Зеленському та Петру Порошенку, та один із них усе ж отримав несуттєву перевагу. Як саме розподілилися голоси армійців на підтримку кандидатів, з’ясував «24 канал».

У день другого туру президентських виборів, 21 квітня, українські бійці на Донбасі мали можливість проголосувати на спеціальних дільницях. За результатами підрахунку голосів, Зеленський з мінімальним відривом переміг Порошенка.

Загалом, за даними ЦВК, у голосуванні взяли участь понад 35 тисяч військовослужбовців ЗСУ. З них 17,7 тисячі підтримали Володимира Зеленського, а 17,4 тисячі – Петра Порошенка.  У процентному співвідношенні лідер «95 Кварталу» набрав 50,4%, а чинний президент – 49,6% голосів захисників, які проголосували на спецдільницях.

На Донеччині Зеленського підтримали 13,4 тисячі військовослужбовців. Він здобув перемогу на дільницях у Бахмуті, Слов’янську, Дружківці, Покровську, Маріуполі та Волновасі. Порошенко у Донецькій області набрав 13,1 тисячі голосів і обійшов свого конкурента на спецдільницях у Ясинуватському районі, Краматорську, Торецьку та Мар’їнці.

На Луганщині за Порошенка проголосували 4 тисячі 324 бійці, а за Зеленського на 16 менше – 4 тисячі 308 захисників. Глава держави переміг у Станиці Луганській, Рубіжному, Лисичанську і Щасті, а його конкурент – у Сватовому та Сєвєродонецьку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, вибори 2019, армія
В тему

Останні матеріали