22 Квітня 2019
Новини

Губернатор Львівщини подав у відставку через Зеленського

Губернатор Львівщини подав у відставку через Зеленського

Сьогодні, 22  квітня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютека подав у відставку.

Про це він повідомив на апаратній нараді і попросив документально оформити його звільнення.

Причиною такого рішення стало те, що президентом України обрали Володимира Зеленського, з яким Синютка не мав наміру працювати. За свою найдовшу каденцію на посаді губернатора (4 роки) в історії України Синютка впровадив багато позитивних змін. За його словами, на посаді губернатора Львівщини йому було комфортно працювати з Петром Порошенком, якого він вважає найкращим керманичем країни.

«Я працював з цим президентом і мені не личить працювати з іншою людиною, якою б вона не була. Тим більше, що сьогодні складається така ситуація, що ця людина 100% не є підготовленою для такої складної посади, як президент України», - повідомив Олег Синютка.

За словами губернатора, Львівщина показала себе справжнім патріотичним регіоном України, для якого цілісність, єдність та незалежність України - найбільше благо, яке потрібно оберігати. Адже Львівщина - єдина область, де впевнено переміг Порошенко.

«Я хочу подякувати насамперед жителям Львівської області, адже вони проявили себе як справжні патріоти, як люди державного мислення, як зріле громадянське суспільство. Львівська область завжди була орієнтиром руху України, ми зараз гідно продемонстрували і гідно несемо прапор України в Євросоюз і НАТО. Ми захистили той вибір, який сьогодні визначений у Конституції України і ми повинні об'єднати людей навколо цього вибору і майбутньої нашої роботи", - сказав Синютка.

Він підтримав гасло Петра Порошенка, який закликав до зважених дій і не піддаватися хибним емоціям, адже зараз в пріоритеті не втратити Україну. Особливо тепер, коли ворог посилив обстріли наших позицій.

«Зараз головне не втратити Україну. Я на сто відсотків впевнений, що все буде Україна», - сказав він.

За його словами, Львівщина має всі можливості для подальшого розвитку.

«Я залишаю посаду голови обласної державної адміністрації, але я залишаюся з Львівщиною, зі Львовом, з людьми, чию підтримку маємо сьогодні», – заявив Олег Синютка під час апаратної наради.

Після заяви він покинув приміщення, де відбувалася нарада. Свого часу Синютка заперечив, що буде балотуватися на посаду міського голови Львова.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, Політика, відставка, звільнення, вибори, Політика, львів
В тему