19 Квітня 2019
Новини

Переплутала яйця: сова виростила каченя як рідну малечу (фото)

Переплутала яйця: сова виростила каченя як рідну малечу (фото)

У США мешканка Флориди Лорі Вольф виявила на задньому дворі свого будинку незвичайну парочку - доросла сова сиділа пліч-о-пліч з маленьким каченям.

Про це повідомляє National Geographic.

Приблизно за місяць до цього Лорі бачила, що в гнізді, в якому жила сова, з'явилося маленьке пташеня. Жінка подумала, що це совеня і вирішила не турбувати птахів.

Але через місяць їй відкрилася дивовижна картинка - з гнізда на неї дивилися доросла сова і маленьке каченя.

«Вони удвох просто сиділи поруч. До сих пір не можу повірити в це. Не думаю, що коли-небудь ще побачу таке», - розповідає жінка.

Злякавшись, що пташеняті загрожує небезпека, Лорі вирішила зв'язатися з експертом, який підтвердив побоювання. Місцевий заповідник погодився подбати про каченя, якщо жінка зможе його зловити.

Проте, як тільки вони з чоловіком спробували підійти до гнізда, качка вискочила звідти і втекла до найближчого ставку. Більше його не бачили.

Але хвилюватися за його долю не варто - дітлахи каролінських качок легко можуть подбати про себе майже одразу після вилуплення.

Насправді такі випадки трапляються, хоча і дуже рідко. Справа в тому, що каролінські качки іноді відкладають одне або два яйця в чужі гнізда. Саме таким чином сова і стала «мачухою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перемоги на виборах Янукович подарував Манафорту ікру за $40 тис

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото, Курйози
В тему