19 Квітня 2019
Новини

Немовірно, але факт: бджоли на даху Собору Паризької Богоматері пережили жахливу пожежу

Немовірно, але факт: бджоли на даху Собору Паризької Богоматері пережили жахливу пожежу

Загалом близько 180 тисяч бджіл з вуликів на даху Собору Паризької Богоматері успішно пережили руйнівну пожежу 15 квітня.

Про це повідомляє ТСН.

«У мене таке полегшення. Я бачив супутникові знімки, на яких видно, жоден з трьох вуликів не постраждав під час пожежі», - сказав бджоляр в інтерв'ю агентству.

Він зазначив, що в цілому в цих трьох вуликах, розташованих на даху соборної ризниці, живе близько 180 тисч комах.

Як повідомив журналіст CNN, представник собору запевнив його, що після пожежі бджіл бачили вилітають з вуликів і залітає назад, так що тепер точно зрозуміло, що вони живі.

У понеділок, 15 квітня, сталася пожежа в одній із найвідоміших пам’яток Франції – соборі Паризької Богоматері. Очевидці та медіа швидко почали публікувати з місця події численні фото та відео. 

У соборі через масштабну пожежу, яка сколихнула увесь світ, обвалився дах і шпиль, а вогонь знищив велику частину внутрішніх конструкцій будівлі. В ніч проти 16 квітня було офіційно повідомлено, що основні конструкції будівлі собору Нотр-Дам не обваляться – про таку загрозу раніше говорили пожежники.

За останніми даними, в результаті пожежі постраждали три людини – важкі травми отримав один з пожежників, а також двоє поліцейських.

Президент Франції Емануель Макрон вже пообіцяв відбудувати Нотр-Дам. За попередніми оцінками, реконструкція триватиме 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настоятель Собору Паризької Богоматері назвав причину пожежі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, пожежа, собор паризької богоматері, Курйози
В тему