19 Квітня 2019
Новини

«Росія не здається – це новий етап війни», – британський експерт

«Росія не здається  – це новий етап війни»,  – британський експерт

В Україні незабаром відбудеться другий тур виборів, який покаже, хто стане очільником держави і яку стратегію керування країною буде впроваджувати. –

Про можливий сценарій розвитку подій в Україні після виборів в інтерв'ю «Сьогодні» розповів колишній посол США в Україні Джон Гербст. 

«Між президентськими і парламентськими виборами в Україні є пару місяців, і Росія збирається зробити все від неї залежне, щоб використовувати цей момент і зміцнитися в Україні. Я не хочу допомагати кандидатам у президенти. Але хто б не виграв, він повинен розуміти, що якщо він на ключові посади почне призначати людей, які так чи інакше пов'язані з олігархами, на вулицях України будуть демонстрації. Хто б не виграв, він повинен розуміти, що українські виборці продемонстрували, що з них вже досить, і вони будуть використовувати безжалісний підхід. Сподіваюся, кандидати це розуміють», - розповів дипломат.

На його думку, Росія шукає шляхів, щоб розпочати повномасштабну війну на теренах України.

«Тому з президентськими виборами в Україні, навіть якщо другий раунд пройде чудово, чисто і справедливо, все не закінчується. Росія не збирається здаватися - ми вступаємо в новий етап боротьби. Це битва, яка триває щодня, і Росія шукає нові можливості», - підсумував екс-посол.

Він глибоко переконаний, що єдиною метою Росії є дестабілізувати ситуацію в країні через приведення до влади більшості проросійських політиків, що дозволить відкинути Україну назад від ЄС і НАТО. І коли українці живуть лише виборами та дебатами, росіяни постійно шукають можливості для законного просування своїх політичних облич.

«Головне, щоб наступний український президент і його команда розуміли, що таке путінська Росія, яка їхня мета, в чому полягає їх методологія, а також розуміли глибину їх жорстокості, які б «подарунки» Путін не пропонував. Він завжди це буде робити з метою отримати щось натомість, а це завжди буде дуже руйнівно для України. Або ще більше збити з пантелику людей і спровокувати ще більший розкол. І це те, що потрібно розуміти. Якби методи і цілі Росії з самого початку сприймалися без ілюзій, сьогодні б Росія знала, що в Україні вона програла», - сказав Джон Гербст.

Він впевнений, що Україна повинна забути про проблеми «Північного потоку-2», а сфокусуватися на собі і своїй власній трансформації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика, суспільство, війна на сході україни, вибори 2019, україна, росія
В тему