19 Квітня 2019
Новини

Перепланування приміщень в Україні спростили

Перепланування приміщень в Україні спростили
Уряд вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За його словами, тепер перепланування всіх житлових і нежитлових будівель і приміщень в них можна здійснювати без дозволу.

«У 2017 році Мінрегіон розробив перелік нескладних робіт в будівництві, які можна виконувати без дозволу, і після яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. В минулому році ми ініціювали розширення цього переліку для спрощення ведення діяльності в будівництві, а також поліпшення інвестклімату та дерегуляції галузі», - написав Парцхаладзе.

Він зазначив, що в перелік були включені роботи з перепланування житлових і нежитлових будівель і приміщень в них (без втручання в несучі конструкції), які відносяться до об'єктів СС2 і СС3.

«Раніше це було можливо тільки для об'єктів СС1. Уряд підтримав ці зміни і тепер за спрощеною процедурою це можна робити за всіма житловими і нежитловими об'єктами», - пояснив заступник міністра.

До будівель і споруд класу СС3, як правило, слід відносити: університети, школи, інститтути, дошкільні заклади, великі лікарні та інші заклади охорони здоров'я, універсами та інші великі торговельні підприємства, стадіони, театри, кінозали, цирки, виставкові приміщення, захисні дамби, будівлі основних музеїв, державних архівів, АЕС, ТЕС  тощо.
 
До будівель і споруд класу СС2 відносять ті, що не належать до класу СС3, наприклад, шляхові полотна магістральних автодоріг, злітно-посадкові смуги, мости і тунелі протяжністю менше 1000 м, канатні дороги, вокзали, аеровокзали, вертолітні станції, магістральні трубопроводи, великі готелі, гуртожитки, підприємств торгівлі, громадського харчування, служби побуту тощо.
 
Споруди класу СС1, це як правило, об'єкти внутрішньовиробничих доріг, комунікацій і продуктопроводів, парники, теплиці, опори розподільної мережі низької напруги, освітлювальні опори, мобільні будинки та всі об'єкти промисловості, енергетики, транспорту і зв'язку, сільського господарства і переробки сільгосппродукції, що не віднесені до класів СС3 і СС2.
 
Деякі нововведення в сфері будівництва вже вступили в дію:

З 1 жовтня 2018 року забудовникам дозволили скління балконів та лоджій вище третього поверху.

У грудні 2018 року уряд дозволив здійснювати перепланування квартир без отримання дозволу.

Також у країні запровадили нові технології освітлення приміщень.

А на експлуатованих дахах ТРЦ та інших громадських будівель, як зазначалось раніше, можуть з'явитися парковки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему