18 Квітня 2019
Новини

Коломойському не віддадуть компенсацію за «Приватбанк»

Коломойському не віддадуть компенсацію за «Приватбанк»

Екс-акціонер «Приватбанку» Ігор Коломойський не отримає компенсацію за націоналізацію фінансової установи, оскільки не зможе довести в суді факт заподіяння йому збитків.

Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова на прес-брифінгу, пише Економічна правда.

«Згідно з чинним законодавством, питання відшкодування можливе лише в тому випадку, якщо позивачем в судовому порядку буде доведено факт заподіяння йому збитків», - сказал вона.

Насправді ж ситуація протилежна, заявила Рожкова.

«Зважаючи на результати незалежного аудиту і фінансового розслідування, ми не вбачаємо підстав для такого відшкодування», - заявила представниця НБУ.

«Оскільки на момент визнання неплатоспроможним капітал банку був від’ємним, держава витратила 155,3 млрд грн на його докапіталізацію. Це кошти платників податків. Фактично, це збитки, завдані іншій стороні», - повідомила Рожкова.

НБУ та уряд продовжують роботу з повернення вкрадених коштів.

«Наше завдання - продовжувати працювати в судах всіх інстанцій, щоб компенсувати українцям заподіяні збитки. Збитки, які виникли в результаті шахрайських операцій з виведення коштів з Приватбанку», - сказала Рожкова.

Раніше Коломойський заявив, що йому не потрібен сам «Приватбанк». Але потрібні гроші – 2 млрд доларів комппенсаціі за капітал, який там знаходився під час націоналізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд визнав незаконною націоналізацію Приватбанку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, суспільство, ігор коломойський, приватбанк, корупція
В тему