18 Квітня 2019
Новини

У Луцьку світлинами роблять «інтелектуальне щеплення» (фото)

У Луцьку світлинами роблять «інтелектуальне щеплення» (фото)

У бібліотеці СНУ ім. Лесі Українки відбулося відкриття ювілейної, ХХ фотовиставки газети «День».

Вступне слово виголосила проректор університету Анна Данильчук, а також вона була модератором заходу.

До привітань учасників відкриття виставки вийшли головний редактор газети «День» Лариса Івшина і ректор Лесиного вишу Ігор Коцан.

Лариса Івшина привітала присутніх, зауваживши, що відчуває причетність до всього, що відбувається в університеті.

Також гостя наголосила, що вже давніше говорила про Волинь – як Мекку інтелектуального та екологічного туризму.

«Нині ми бачимо, як стрімко набирає Волинь в інтелектуальному плані та історичному», – зауважила головний редактор газети «День» і зробила присутнім невеликий історичний екскурс із приводу того, чому вулицю Данила Галицького в Луцьку варто називати вулицею Данила.

Говорячи про книги з бібліотеки газети «День», Лариса Івшина прокоментувала: «Ті, хто отримали смак і щеплення інтелектуальної поживи, не відмовляються від читання «Дня» і наших книг».

«Кожна зустріч примножує наші сили», – резюмувала Лариса Івшина і подякувала присутнім, що знайшли час і можливість бути присутніми на заході.

Після виступу редактора газети «День» ректор СНУ зауважив, що тепер можна казати, що захід відкрито і закликав усіх і кожного шукати на виставці відкриття для себе. Також Ігор Коцан наголосив на історичному значенні фотовиставки, адже, на його думку, в сукупності щорічні такі добірки світлин є відображенням сучасності.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, зауваживши, що газета «День» і її проекти є, справді, щепленням від вірусів, яких надто багато.

Також вітав гостей вишу в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт, який подякував Ларисі Івшиній за газету, яка не робить рейтингів на убивствах, моторошних аваріях та іншому подібному. Це газета, зі слів посадовця, яка стимулює мислити і розвиватися.

Подякував за запрошення на чудовий захід Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Маріан Мазур.

Варто зауважити, що під час оцінювання робіт у газеті «День» відбирали знімки з яскравим публіцистичним акцентом, ті, які відображають настрій року, квінтесенцію важливих подій 2018-го.

20 років фотоісторії – це колосальний шлях, який пройшла редакція «Дня» разом із 1500 фотопрофесіоналами та аматорами (саме стільки учасників конкурсу за час його проведення) та численними партнерами.

Читайте також:

Пересувна фотовиставка «Формула безпеки Україна-НАТО» відкрилася у Луцьку

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему