17 Квітня 2019
Новини

На Одещині невідомі обстріляли поліцейський пост: деталі інциденту

На Одещині невідомі обстріляли поліцейський пост: деталі інциденту
На трасі Одеса-Київ невідомі в масках та зі зброєю напали на поліцейський пост «Дачне», що неподалік Одеси у Біляївському районі.
 
За повідомленням поліції, внаслідок нападу троє чоловіків отримали ушкодження та були госпіталізовані, повідомляє Громадське.

Зазначається, що до поліції звернувся голова громадської організації та повідомив, що група невідомих озброєних осіб напала на представників його організації, які знаходилися на ваговому пункті та контролювали діяльність працівників під час зважування вантажівок.

Унаслідок нападу також ушкодження отримали декілька автомобілів представників громадськості.

Відкрито провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Проводяться слідчі дії зі свідками, потерпілими та очевидцями.

Наразі затриманих немає, слідство триває.

Як повідомила у Facebook активістка Олеся Голодок, група людей в масках напала на співробітників «Укртрансбезпеки». За її словами, напад влаштували близько півночі неподалік посту «Дачне».

За даними одеського видання «Думская», погром пов'язаний з конфліктом двох чиновників з «Укртрансбезпеки», кожен з яких претендує на контроль над зважуванням, а відповідно і забезпечення квитками вантажівок. Як повідомив співрозмовник видання у прокуратурі, конфлікт відбувається між начальником «Укртрансбезпеки» Сергієм Талалаєм і його заступником Наталією Жерноклеєвою.

Радник голови одеської поліції Руслан Форостяк пояснив, що «одна група активістів напала на іншу».

«Влаштували вже звичну в наші дні розборку «активістів», завдавши шкоду майну та можливо здоров'ю. Є свідчення, що застосовувалась травматична зброя та біти як з боку нападників так і з боку тих активістів, що там працювали», — пояснив він.

«Мова про боротьбу та контроль за тіньовими схемами на ваговому комплексі між автодором та укртрансбезпекою. Одні тітушки діяли на користь однієї сторони, інша в такий спосіб вирішила взяти контроль у свою руки та піднарядила інших тітушок. Ви знаєте ставлення Поліція Одеської області до тітушководів всіх видів і чим це закінчується, впевнений цей випадок не буде винятковим і для тітушководів і до самих тітушок, деякі з них затримано уже», - підсумував Форостюк.

Дещо уточнює інцидент в Одесі активістка Олеся Голодок.

«На вагах, які встановлені на стаціонарному ваговому комплексі оператор, а саме працівник Облавтодора, повинен натиснути кнопочку, тобто вказати комп‘ютеру, яка машина зайшла на ваги. 
І звісно, як що при зважуванні, ну на приклад зерновоза, інспектор натискає кнопочку «контейнеровоз» ваги не показують перевантаження. Як що не помиляюсь це дає змогу приховати перевантаження майже на шість тон. І тепер стає зрозумілим, чому деякі інспектора Облавтодора категорично проти того, щоб громадськість спостерігала за їх роботою. Бо тоді одразу стане ясно, кому з водіїв інспектор мухлює і свідомо занижує вагу.

Але є добра новина. Схему викрито і знов дякувати пересувному зважувальному комплексу Укртрансбезпека», - дописала активістка.

Укртрансбезпека поки утрималася від коментарів.

 

 
 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, поліція, укртрансбезпека, вага, одеса, кримінал
В тему
^ Наверх