17 Квітня 2019
Новини

В Україні затримали проросійських інтернет-агітаторів

В Україні затримали проросійських інтернет-агітаторів

Співробітники Служби безпеки України викрили у Донецькій області антиукраїнського Інтернет-агітатора та на Одещині чоловіка, який займався проросійською агітацією.

Мережу було створено російськими спецслужбами для впливу на український інформаційний простір, - повідомляє прес-служба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Маріуполя на персональних сторінках заборонених соціальних мереж розміщувала матеріали із закликами до змін конституційного устрою та кордонів України, популяризувала терористичні організації «Д/ЛНР». Тільки за 2019 рік агітатор у різних групах соцмереж розповсюдила понад шістдесят тисяч повідомлень, закликаючи до зміни державного конституційного ладу та втручання у виборчий процес Президента України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили спецслужби, затримана створила координаційну мережу для поширення неправдивої інформації в мережі Інтернет.

Правоохоронці виявили, що діяльність агітаторки координували куратори з тимчасово непідконтрольної території України.

«Частину матеріалів для розповсюдження в Інтернет-мережі агітатор отримувала від представників так званого «міністерства інформації ДНР», - повідомили у спецслцжбі.

Затриманій оголосили підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправних дій.

Водночас на Одещині затримали чоловіка, який вдома створив іконостас з російських вождів.

Чоловік в заборонених російських інтернет-мережах публікував матеріали сепаратистського характеру. Він пропагував відділення Одеси від України і звеличував ДНР і ЛНР.

Також в своїй квартирі він влаштував цілий «музей» забороненої комуністичної символіки. По центру висіли портрети президента Росії Володимира Путіна, а також «вождя пролетаріату» Володимира Леніна і такої одіозної фігури, як Йосип Сталін.

Інтернет-агітатора повідомили про підозру. Відкрито кримінальне провадження за статтею «посягання на територіальну цілісність».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, сепаратисти, затримання, сбу, Політика
В тему