17 Квітня 2019
Новини

Українці потролили Мінкультури за реакцію на пожежу у Нотр-Дамі

Українці потролили Мінкультури за реакцію на пожежу у Нотр-Дамі

Українці розкритикували заяву міністра культури Євгена Нищука про те, що Україна готова рятувати знаменитий собор Франції.

Про готовність України допомогти Франції написав  Глава Мінкультури Євген Нищук у соцмережах.

Він заявив, що Україна може допомогти з реставрацією історичної будівлі Нотр-Дама де Парі. За словами Нищука, Мінкультури готове спрямувати в Париж кращих реставраторів.

«Від себе хочу зазначити, що ми готові максимально швидко направити своїх кращих фахівців і реставраторів для робіт з відновлення Собору», – повідомив він.

Наміри Нищука викликали бурхливу реакцію користувачів соцмереж. Українці почали писати про зруйновані замки і церкви на території нашої країни.

«Українські замки відреставрувати не хочете, силами тих фахівців? Французи якось без вас упораються, напевно»; «А назвіть об’єкти, які ці фахівці у нас відреставрували?»; «Вишліть краще майстрів для будівництва концертного залу Національного симфонічного оркестру України! 23 роки колектив без приміщення! Ганьба!», – написали користувачі.

Ми писали, що пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася увечері 15 квітня і тривала більше 8 годин. У будівлі повністю обрушилися дах, шпиль, встановлений в XIX столітті, колони в нефі і годинник. Крім того, вогонь перекинувся на ліву вежу собору. З палаючого Нотр-Дама встигли винести Терновий вінець, який за переказами був одягнений на голову Ісуса Христа незадовго до розп’яття. Також вдалося врятувати майже всі твори мистецтва, які були в соборі.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, міністерство культури україни, пожежа, собор паризької богоматері
В тему

Останні матеріали