16 Квітня 2019
Новини

Російський терорист отримав 7 років тюрми, але вже за 2 місяці вийде на волю (фото)

Російський терорист отримав 7 років тюрми, але вже за 2 місяці вийде на волю (фото)

До семи років і восьми місяців позбавлення волі засудили в Одесі проросійського терориста Вадима Шведа.

Щоправда, вже за два місяці чоловік може вийти на свободу, інформує Думська.

Чоловіка визнали винним в участі в терористичній організації, підготовці до вчинення терористичного акту і зберіганні вибухових речовин. Вінк пішов на угоду з обвинуваченням, повністю визнав свою провину, тому отримав покарання, яке нижче передбаченого законом.

Крім того, до нього застосували норми «закону Савченко» і зарахували термін перебування в СІЗО з розрахунку день в ізоляторі за два в колонії. Затримали Шведа 5 липня 2015 року, так що сидіти йому залишилося всього два місяці – скоро вийде на свободу.

Згідно з вироком суду, в 2015 році чоловік приєднався до диверсійно-терористичної групи, яка діяла на території Одеської та Миколаївської областей. Він виготовляв вибухові пристрої для здійснення терористичних і диверсійних актів.

Правоохоронці затримали терористів влітку 2015 року. Під час обшуків в одному з гаражів, що належать їм, оперативники СБУ вилучили велику кількість зброї і боєприпасів, а також саморобний вибуховий пристрій з електричним детонатором. Його повинні були привести в дію на території Миколаєва.

Експерти встановили, що деталі пристрою ідентичні тим, які використовувалися при скоєнні терактів на Одеській залізниці в квітні-червні 2015 року. Правда, ці злочини Шведи не інкримінували.

Всього у цій справі, крім засудженого, проходили сім чоловік (хоча спочатку затримали 14): Руслан і Владислав Довгошиї, Микола Казанський, Микола Селятенко, Костянтин Калашников і Олег Мазур. Вирок Калашникову було винесено в травні 2017 року. Він отримав 13 років і зараз відбуває покарання. Решту зараз судять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: загиблий і п’ятеро постраждалих (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Фото
В тему